Tretmani duboke rejuvenacije

Tretmani duboke rejuvenacije

Ravnomerna mezoterapija sa peptidima i kolagen indukciona terapija u istom tretmanu!

Kombinovanjem mehaničke i stimulacije kože najmodernijim kozmeceutikals preparatima, utičemo na uvećanje sinteze kolagena i elastina i poboljšanje opšteg izgleda i zdravlja kože. Ovaj tretman predstavlja spoj ujednačene mezoterapije (koja je intenzivija od uobičajene mezoterapije) i stimulacije dubljih slojeva kože na ćelijskom nivou bez ablacije (guljenja epiderma).

Koristi se za:

  • tretman opuštene kože (lica, vrata, dekoltea)
  • tretman proširenih pora i masne kože i akni
  • tretman ožiljaka (od akni, boginja i druge vrste ožiljaka, ne uključujući keloide)
  • tretman za fine bore i linije na licu (oko očiju i usana, na čelu, obrazima, vratu i dekolteu)

Protokol tretmana duboke rejuvenacije sa Genosys kozmeceutikalsima:

Tretmani duboke rejuvenacije 1

Procedura terapije mikroiglicama traje 15-40 minuta u zavisnosti od stanja i tipa kože, nakon čega na koži nastaje crvenilo (od blagog do intenzivnijeg, zavisno od tipa kože i izbora dužine iglice), koje traje od par sati do maksimum 48 sati. Vreme oporavka je brzo, tretman je neinvazivan, neablativan, ne ostavlja ogrebotine, modrice niti otoke. Preporučuje se primena kvalitetne kreme sa zaštitnim faktorom (Genosys MSC SPF40++)  narednih nedelju dana i pošteda od šminkanja u trajanju od 24 sata.

Potrebno je od uraditi 4 do 6 tretmana u razmacima od 4 do 6 nedelja. Prvi rezultati u vidu osvežene, blistavije, zategnutije i čistije kože vide se nakon nekoliko dana, a pravi rezultati sinteze kolagena za par meseci. Preporučuju se tretmani održavanja 1-2 puta godišnje, moguće je i kombinovanje sa drugim procedurama.

Unapređenjem kvaliteta kože prirodnom stimulacijom postižemo dugotrajne rezultate. Kombinacija ove procedure i Genosys No needle karboksi terapije EZCO2 i/ili terapije SRS voćnim kiselinama daje još initenzivniju stimulaciju i bolji rezultat.

U tretmanu se koristi Genosys Dermafix, aparat sa sterilnim nastavcima i šestougaonim iglicama od hirurškog čelika dužine od 0,5 do 2 mm. Koju ćemo dužinu iglice upotrebiti zavisi od tipa kože i indikacija i onoga sto pacijent želi da dobije.

Praveći mikronidling-om uslovne mikropovrede na nivou dermisa podstičemo niz procesa u koži u cilju samozalečenja i samoregeneracije, te dolazi do povećanja fibroblasta i veće produkcije kolagena i elastina u koži i boljeg stepena prokrvljenosti.

Takvom stimulacijom cirkulacije, uz primenu različitih stimulatora, faktora rasta, peptida i biljnih ekstrakata, prilagodjenog hijalurona efekti se drastično pojačavaju. Ubacuje se i patentirani peptid skoro identičan GF (faktoru rasta) izolovan iz biljaka koji učestvuje u prirodnim mehanizmima regeneracije kože. Ubrzava zarastanje povreda, povećava sintezu kolagena i elastina, obnavlja kapilarnu mrežu.
Dokazano je da je nakon terapije mikronidling-a (mikroiglicama) pojačana penetracija preparata i do 40 puta.

Peptidi koje unosimo ovim putem u kožu su:

Sh-polypeptide 7 – Patentirani protein slične strukture kao humani hormon rasta (faktor rasta), vezuje se za njegove receptore i aktivira matične ćelije koje su migrirale u bazalni sloj epiderma. Moćne matične ćelije stvaraju nove ćelije u epidermisu.

Copper Tripeptide-1 – stimuliše sintezu kolagena u fibroblastima, povećava akumulaciju proteina, glikosaminglikana i DNK u oštećenoj koži.

Palmitoyl Oligopeptide – povećava produkciju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i glukozaminiglikana.

Palmitoyl Tetrapeptide-7 – redukuje crvenilo traumatizovane kože, vrši stimulaciju i regeneraciju kolagenih vlakana u dermisu.

Acetyl Hexapeptide-8 – dejstvo protiv bora preko opuštanja mišića.

Napomena:
Tretman Dermafixom je postupak poveren isključivo lekarima koji poseduju medicinsko znanje o anatomiji kože, pravilima sterilizacije i rukovanju ovim aparatom i dobro obučenim kozmetolozima/kozmetičarima. Svako nestručno korišćenje može dovesti do oštećenja kože, bakterijskih ili virusnih infekcija.